Werken in onroerende staat onder de btw-loep genomen

Dat er specifieke btw-regels gelden voor werk in onroerende staat weten we allemaal. Maar welke handelingen kwalificeren als werk in onroerende staat en welke handelingen worden ermee gelijkgesteld? Het antwoord op deze vraag blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Vandaar dat het seminarie start met een gedetailleerde omschrijving van het begrip "werk in onroerende staat" en een kadering van het onderwerp binnen de btw-regelgeving.

Vervolgens wordt een antwoord geformuleerd op de volgende vragen: hoe reik je een correcte factuur uit voor werken in onroerende staat? Moet je een factuur opsplitsen als er meerdere items worden gefactureerd? Hoe zit het met de verlegging van heffing? Sinds kort maken we een onderscheid tussen de facturatie door Belgische en buitenlandse ondernemers voor de toepassing van het systeem “medecontractant”. En wat met het verlaagd btw-tarief? In welke gevallen speelt er een verlaagd tarief en in welke niet? Wanneer moet er buitenlandse btw worden afgedragen en wanneer niet? Hoe neem je een handeling in het buitenland op in de btw-aangifte en loopt dat via OSS of niet? Wie draagt de bewijslast bij een fiscale controle?

Het spreekt voor zich dat dit een uiterst praktijkgericht seminarie is. De spreker kan in dit verband putten uit zijn jarenlange praktijkervaring met het onderwerp en oplossingen aanreiken voor problemen waarmee u in uw praktijk geconfronteerd wordt.
 

VAT Consult, Prof. FHS, Redactielid Fiscale Actualiteit
Prijs:
€ 165

Het seminarie duurt 2 uur. 

U heeft de keuze tussen: 

  • het seminarie FYSIEK volgen op locatie in BRUSSEL, of
  • het seminarie volgen via LIVESTREAMING (real time), of
  • het seminarie UITGESTELD bekijken (on demand). 


Iedere deelnemer ontvangt na het beantwoorden van de aanwezigheidsvragen en de afsluitende toets, zowel bij een seminarie op locatie, een real time- als een on-demand-seminarie, een attest erkend door de volgende instituten:

  • het ITAA (categorie A);
  • het I.B.R.;
  • het BIV;
  • de Vlaamse Balies;
  • de Nationale Kamer van Notarissen. 
do 8/02/2024 | 14:00 - 16:00

Brussel - Odisee

Odisee Brussel

Stormstraat 2
1000 Brussel
België

Op map tonen

Bereikbaarheid: De campus is heel gemakkelijk te bereiken: te voet of met de fiets, met het openbaar vervoer, of met de auto.
Het station Brussel-Centraal ligt op wandelafstand van de campus. Om vanuit Brussel-Centraal tot aan de campus te geraken, volg je vanuit de grote hal van het station de Keizerinnenlaan. De vierde straat links is de Stormstraat.
De campus is vlot bereikbaar vanop de kleine ring rond Brussel.

Parking: de deelnemers aan de seminaries en de causerieën (met uitzondering van de Grondige Snelcursussen) ontvangen een gratis parkingticket dat enkel geldig is voor de volgende parkings:

 

PRINT

PRINT

do 8/02/2024 | 14:00 - 16:00

Real time

Een realtimeseminarie wordt op een vooraf bepaalde dag en op een vaststaand tijdstip gegeven. Je kan rechtstreeks en interactief deelnemen. 

zo 11/02/2024 - di 31/12/2030 | Heel de dag

On demand

Een on-demand-seminarie is een opname van een seminarie. De deelnemer kan deze opname bekijken op een door hem/haar zelfgekozen tijdstip. 

WOS