Update en jaaroverzicht lokale belastingen

In het landschap van de lokale belastingen beweegt er altijd wel iets. 

In het arrest 65/2023 heeft het Grondwettelijk Hof zich nogmaals uitgesproken omtrent een gemeentebelasting op de bruto – omzet. Zal dit voor een ommekeer zorgen in het principiële verbod voor gemeenten om inkomsten te belasten? 

De Vlaamse Regering wil met haar besluit van 28 april 2023 de regels omtrent de bekendmaking van o.a. gemeentelijke belastingreglementen vereenvoudigen. Is zij hierin geslaagd? Zijn er evoluties in de rechtspraak en bepaalde belastingen? Stof genoeg voor een jaaroverzicht lokale belastingen.”

In deze update krijgt u een overzicht  van de belangrijkste wijzigingen van de afgelopen jaren en dit zowel inzake rechtspraak als inzake rechtsleer. 

Vanzelfsprekend wordt in dit seminarie voldoende aandacht besteed aan de recentste wijzigingen. 

Een update over de lokale belastingen die zich in het bijzonder richt tot al wie betrokken is bij de totstandkoming en de uitvoering van belastingen van gemeenten en provincies. 
 

Advocaat, Prof. FHS
Prijs:
€ 210

Het seminarie duurt 3,5 uur. 

U heeft de keuze tussen: 

  • het seminarie FYSIEK volgen op locatie in BRUSSEL, of
  • het seminarie volgen via LIVESTREAMING (real time), of
  • het seminarie UITGESTELD bekijken (on demand). 


Iedere deelnemer ontvangt na het beantwoorden van de aanwezigheidsvragen en de afsluitende toets, zowel bij een seminarie op locatie, een real time- als een on-demand-seminarie, een attest erkend door de volgende instituten:

  • het ITAA (categorie A);
  • het I.B.R.;
  • het BIV;
  • de Vlaamse Balies;
  • de Nationale Kamer van Notarissen. 
do 1/02/2024 | 14:00 - 17:30

Brussel - Odisee

Odisee Brussel

Stormstraat 2
1000 Brussel
België

Op map tonen

Bereikbaarheid: De campus is heel gemakkelijk te bereiken: te voet of met de fiets, met het openbaar vervoer, of met de auto.
Het station Brussel-Centraal ligt op wandelafstand van de campus. Om vanuit Brussel-Centraal tot aan de campus te geraken, volg je vanuit de grote hal van het station de Keizerinnenlaan. De vierde straat links is de Stormstraat.
De campus is vlot bereikbaar vanop de kleine ring rond Brussel.

Parking: de deelnemers aan de seminaries en de causerieën (met uitzondering van de Grondige Snelcursussen) ontvangen een gratis parkingticket dat enkel geldig is voor de volgende parkings:

 

PRINT

PRINT

do 1/02/2024 | 14:00 - 17:30

Real time

Een realtimeseminarie wordt op een vooraf bepaalde dag en op een vaststaand tijdstip gegeven. Je kan rechtstreeks en interactief deelnemen. 

ma 5/02/2024 - di 5/02/2030 | Heel de dag

On demand

Een on-demand-seminarie is een opname van een seminarie. De deelnemer kan deze opname bekijken op een door hem/haar zelfgekozen tijdstip. 

Update