Sport en btw
In dit seminarie staan de btw-aspecten verbonden aan sportactiviteiten centraal. Om te beginnen, wordt het onderwerp afgelijnd: valt denksport op btw-vlak ook onder de noemer "sport" of wordt enkel lichamelijke sport bedoeld?
Er wordt bekeken wanneer een sportclub btw-plichtig is. Moet een sportclub btw betalen op het lidgeld van haar leden? En wat met de inkomsten van de jaarlijkse barbecue of verkoop van sportmateriaal? Aangeven of niet? Wat met de cafetaria, de inkomsten uit sponsoring en de inkomgelden die de toeschouwers van sportwedstrijden betalen? De grens tussen wel of niet btw-plichtig is soms dun. Daarom wordt alles nog een duidelijk op een rij gezet.
In het seminarie worden alle btw-formaliteiten voor sportclubs opgelijst. Stel dat de sportclub een vzw is, betekent dit dan dat zij geen btw-verplichtingen moet nakomen? Moet er een btw-nummer aangevraagd worden? Speelt de grootte van de inkomsten een rol? Wanneer kan de kleine ondernemingsregeling van toepassing zijn?
Er wordt eveneens aandacht besteed aan de nieuwe administratieve richtlijnen betreffende het btw-tarief op het recht op toegang tot fitnesscentra en andere sportinrichtingen. Deze richtlijnen zijn er gekomen ingevolge een recent arrest van het Hof van Justitie dat betrekking heeft op het toepasbare btw-tarief op de toekenning van het recht om gebruik te maken van de sportaccommodaties van een fitnesscentrum en in de verstrekking van individuele begeleiding of begeleiding in groep. Maar het arrest is ook van belang voor andere sportdisciplines waarbij er sprake is van het toekennen van een recht op toegang tot een sportinrichting en het verstrekken van begeleiding, individueel of in groep door eenzelfde belastingplichtige.
- Welke sportlessen en -begeleiding vallen onder een btw-vrijstelling?
- Welke genieten het verlaagd btw-tarief van 6 %? En welke het normaal tarief van 21 %?
- Wat gebeurt er als de sportlessen en -begeleiding online plaatsvinden?
23/161 O ON DEMAND | Beschikbaar vanaf 16/11/2023 | 8011
23/161 O ON DEMAND | Beschikbaar vanaf 16/11/2023 In winkelkar:23/161 O ON DEMAND | Beschikbaar vanaf 16/11/2023
Het seminarie duurt 3,5 uur.
U heeft de keuze tussen:
- het seminarie FYSIEK volgen op locatie in BRUSSEL, of
- het seminarie volgen via LIVESTREAMING (real time), of
- het seminarie UITGESTELD bekijken (on demand).
Iedere deelnemer ontvangt na het beantwoorden van de aanwezigheidsvragen en de afsluitende toets, zowel bij een seminarie op locatie, een real time- als een on-demand-seminarie, een attest erkend door de volgende instituten:
- het ITAA (categorie A);
- het I.B.R.;
- het BIV;
- de Vlaamse Balies;
- de Nationale Kamer van Notarissen.
Brussel - Odisee
Stormstraat 2
1000 Brussel
België
Bereikbaarheid: De campus is heel gemakkelijk te bereiken: te voet of met de fiets, met het openbaar vervoer, of met de auto.
Het station Brussel-Centraal ligt op wandelafstand van de campus. Om vanuit Brussel-Centraal tot aan de campus te geraken, volg je vanuit de grote hal van het station de Keizerinnenlaan. De vierde straat links is de Stormstraat.
De campus is vlot bereikbaar vanop de kleine ring rond Brussel.
Parking: de deelnemers aan de seminaries en de causerieën (met uitzondering van de Grondige Snelcursussen) ontvangen een gratis parkingticket dat enkel geldig is voor de volgende parkings:
- Parking Grote Markt, Grasmarkt 104, Brussel (inrit rechtover het Centraal Station)
- Parking Munt, Muntplein 25, Brussel
- Parking Schildknaap, Schildknaapstraat 15-17, Brussel
Real time
Een realtimeseminarie wordt op een vooraf bepaalde dag en op een vaststaand tijdstip gegeven. Je kan rechtstreeks en interactief deelnemen.
On demand
Een on-demand-seminarie is een opname van een seminarie. De deelnemer kan deze opname bekijken op een door hem/haar zelfgekozen tijdstip.