Postgraduaat Fiscaal Recht & Fiscale Praktijk (dagopleiding)

Waarom kiezen voor het Postgraduaat Fiscaal Recht & Fiscale Praktijk

Deze opleiding richt zich tot net afgestudeerde master- of bachelorstudenten die reeds een basiskennis van de fiscaliteit bezitten.

Deze dagopleiding neemt de vorm aan van een postgraduaat en telt 45 studiepunten.
Daardoor is de opleiding vergelijkbaar met een masteropleiding evenwel zonder masterproef.

In het werkveld wordt het getuigschrift postgraduaat Fiscaal Recht & Fiscale Praktijk op gelijke voet gesteld met een Manama-opleiding.

Getrouw aan de principes van de Fiscale Hogeschool, wordt dit postgraduaat op een bijzonder praktijkgerichte wijze opvat.

Het eerste semester bestaat uit een grondige studie van drie basisvakken: personenbelasting, vennootschapsbelasting en BTWBij iedere grondige studie horen minstens 20 uren oefeningen en practica. De docenten van de hoorcolleges en de practica zijn verschillend, waardoor de student een bijkomend inzicht in de materie verwerft.

Tijdens het tweede semester komen vijf geselecteerde thema's aan bod, die direct aansluiten bij de dagelijkse fiscale praktijk. Deze geclusterde thema's worden gedurende 10 weken vakoverschrijdend en multidisciplinair behandeld aan de hand van casussen en praktische voorbeelden.

De lessen vinden overdag plaats.

 

Noteer dat de titel van “belastingadviseur” door de wet beschermd wordt:

  • Artikel 8 van de Wet van 17 maart 2019 (BS. 27maart 2019) betreffende de beroepen van belastingadviseur en accountant stelt letterlijk: "niemand mag een andere titel dragen die verwarring kan scheppen of zou kunnen scheppen met die van gecertificeerd belastingadviseur".  
  • Artikel 117 van dezelfde wet voorziet zelfs in strafsancties voor wie zich wederrechtelijk de titel van belastingadviseur toe-eigent: "Met een gevangenisstraf van acht dagen tot drie maanden en met een geldboete van tweehonderd tot tweeduizend euro of met een van die straffen alleen wordt gestraft: 1°hij die zich publiekelijk en onrechtmatig de hoedanigheid of de titel toe-eigent van de volgende beroepen: c) (intern) gecertificeerd belastingadviseur (ITAA)".

Het besluit van de Vlaamse Regering van 22 oktober 2021 (BS 20 mei 2022) erkent de kwalificatie van gecertifieerd belastingadviseur op niveau 7 van de Vlaamse kwalificatiestructuur. Daardoor is deze opleiding impliciet van universitair niveau.

 

Dit postgraduaat is een samenwerking tussen KU Leuven en Odisee. 

Klik hier naar de programmagids (onderwijsaanbod) van KU Leuven. 

Prijs:
€2.200

Contactpersoon:

Linda De Borger - linda.deborger@fhs.be

Tel.: 02/210 13 43

Academisch verantwoordelijke:

Herman De Cnijf - herman.decnijf@fhs.be

 

ma 23/09/2019 | 13:30 - do 18/06/2020 | 17:00

Brussel - Odisee

Odisee Brussel

Stormstraat 2
1000 Brussel
België

Op map tonen

Bereikbaarheid: De campus is heel gemakkelijk te bereiken: te voet of met de fiets, met het openbaar vervoer, of met de auto.
Het station Brussel-Centraal ligt op wandelafstand van de campus. Om vanuit Brussel-Centraal tot aan de campus te geraken, volg je vanuit de grote hal van het station de Keizerinnenlaan. De vierde straat links is de Stormstraat.
De campus is vlot bereikbaar vanop de kleine ring rond Brussel.

Parking: de deelnemers aan de seminaries en de causerieën (met uitzondering van de Grondige Snelcursussen) ontvangen een gratis parkingticket dat enkel geldig is voor de volgende parkings:

 

PRINT

PRINT