Investeringsaftrek: wie ziet door de bomen het bos nog? - E-SEMINARIE

De investeringsaftrek is vast en zeker geen onbekende. Maar buiten een jaarlijkse aanpassing van de toepasselijke tarieven en af en toe wat opmerkelijke rechtspraak, valt er over deze economische vrijstelling gewoonlijk weinig te melden. Maar nu de regering besliste de investeringsaftrek actief te betrekken in haar corona-politiek en haar toekomstige relance-maatregelen voor ondernemingen, is het hoog tijd om de investeringsaftrek weer volop in de fiscale schijnwerpers te plaatsen.

In de eerste plaats wordt opgelijst wie wanneer op welke tarieven recht heeft. De investeringsaftrek in de PB verschilt namelijk grondig van de investeringsaftrek waarop vennootschappen recht hebben. En ook binnen de categorie van de vennootschappen zelf wordt er nog een onderscheid gemaakt. Er zijn tijdelijke tarieven voor gewone investeringen, er zijn verlengde tijdelijke tarieven en er zijn tarieven voor specifieke investeringen. 

Ziet u door de bomen het bos nog? Weet u wanneer u binnen het toepassingsgebied van een bepaald tarief valt? En wanneer u van dat gunsttarief wordt uitgesloten? Kan u voor elke (toekomstige) investering het overeenstemmende tarief aanduiden? En weet u welke investeringen van welke tarieven worden uitgesloten? Weet u aan welke tarieven een eventuele overdracht van investeringsaftrek gebeurt? In welke zin is het formulier 275U aangepast aan alle wijzigingen? En wat als de tijdelijke maatregelen voorbij zijn? Op welke tarieven kan dan teruggevallen worden?

In de causerie wordt er ook stilgestaan bij relevante rechtspraak van de afgelopen periode.

Na het volgen van deze causerie bent u weer helemaal mee met de investeringsaftrek, die toch een stuwende kracht blijft van ons fiscaal (KMO)-beleid.

Partner Flamée & Partners, Accountants en Belastingadviseurs, Lid examenjury ITAA
Prijs:
€ 125,00

Het seminarie duurt 2 uur

Iedere deelnemer ontvangt na het beantwoorden van de aanwezigheidsvragen en de afsluitende toets, zowel bij een real time- als een on-demand-seminarie, een attest erkend door de volgende instituten:

  • het ITAA (categorie A);
  • het I.B.R.;
  • het BIV;
  • de Vlaamse Balies;
  • de Nationale Kamer van Notarissen.

 

do 27/05/2021 | 13:30 - 15:30

Real time

Een realtimeseminarie wordt op een vooraf bepaalde dag en op een vaststaand tijdstip gegeven. Je kan rechtstreeks en interactief deelnemen. 

ma 31/05/2021 - di 31/12/2030 | Heel de dag

On demand

Een on-demand-seminarie is een opname van een seminarie. De deelnemer kan deze opname bekijken op een door hem/haar zelfgekozen tijdstip. 

Bib