Getuigenissen

Sam Saro

Sam Saro

Na mijn basisopleiding koos ik ervoor om een master-na-master in de fiscaliteit te volgen, maar bij het afstuderen miste ik nog steeds een gespecialiseerde praktische toepassing van de fiscale kennis. Toen ik bij een accountantskantoor begon te werken, heb ik meteen de beslissing genomen om mij in te schrijven voor het Postgraduaat Fiscale Wetenschappen (avondopleiding). 
 

Het uitgebreide programma en de combinatie werken-studeren maken de studie uitdagend. De praktijkgerichte benadering van de gepassioneerde docenten, samen met een gestructureerde aanpak van de fiscale theorie, maakt de leerstof toegankelijk maar zeker niet te onderschatten. Permanente vorming is van fundamenteel belang. Deze opleiding gaf mij de kans om meteen in te spelen op wijzigingen in de wetgeving en op die manier een extra meerwaarde te bieden voor de klanten en collega's. 

Tijdens de coronapandemie werd onder meer de online-cursus op punt gezet, wat zeker aangenaam was in de drukke periodes. De flexibiliteit, uitzonderlijke inzet en de persoonlijke aanpak van alle medewerkers van de FHS geven een toegevoegde waarde aan de opleiding. 

De Fiscale Hogeschool is en blijft de referentie in België voor het volgen van een vervolgopleiding die gericht is op de verschillende domeinen van het fiscaal recht. Hele generaties van fiscalisten hebben hier een opleiding genoten. De studie is dan ook meteen een aanknopingspunt bij een sollicitatie, seminarie of netwerkevent. 

 

Sam Saro, Advisor Accountancy bij VGD. 
Afgestudeerd in juni 2021

Charline De Coster

Charline De Coster

 

Na het behalen van mijn diploma rechten, koos ik ervoor om mij te specialiseren in het fiscaal recht. Ik zocht een brede opleiding, die alle facetten van de fiscaliteit belicht. Aldus koos ik voor het avondprogramma van de Fiscale Hogeschool, wat mij uiteindelijk leidde naar mijn huidige functie als fiscaal advocate. 
De opleiding geeft een sterke theoretische basis, maar is tegelijkertijd ook erg praktisch, mede dankzij de ervaren en gepassioneerde docenten. De opgedane kennis is onmiddellijk toepasbaar in de praktijk, en je bent altijd mee met de actualiteit. Door de coronapandemie werden de lessen bovendien digitaal aangeboden, wat de combinatie met een fulltime job toch wat makkelijker maakte. 
Mijn tijd aan de Fiscale Hogeschool was erg intensief, maar gaf ook zeer veel voldoening.  Bovendien heb ik de bijzonder persoonlijke aanpak en de flexibiliteit van medewerkers en docenten altijd enorm gewaardeerd. 
De opleiding is een absolute aanrader voor eenieder die zich wil verdiepen in de wereld van de fiscaliteit, en het diploma is bovendien een grote troef in het werkveld. 


Charline De Coster, Fiscaal advocate bij Gevaco Advocaten
Afgestudeerd in 2021

Kimberley Cabo

Kimberley Cabo

Als jurist met specialisatie in het vennootschapsrecht werd ik vaak geconfronteerd met de fiscale gevolgen bij het uitwerken van bepaalde constructies. De interesse voor fiscaliteit is daar ook ontstaan. Toen ik de keuze heb gemaakt om bij mijn huidige werkgever aan de slag te gaan leek het mij noodzakelijk om me hierin meer te gaan verdiepen. Het volgen van de opleiding postgraduaat in de fiscale wetenschappen werd sterk aanbevolen door mijn werkgever, temeer gezien de opleiding ook zeer hoog staat aangeschreven onder fiscalisten.

Bij aanvang van de opleiding maakte ik mij wel wat zorgen, want juristen en cijfers... Maar deze zorg was helemaal ongegrond! De grondige praktijkoefeningen en kwalitatieve lessen zorgden ervoor dat ik helemaal mee was en telkens mijn examens vlot kon afleggen.

Tijdens de tweejarige opleiding werd ik ondergedompeld in het 'fiscale bad' en heb ik tal van reflexen aangeleerd die zeer belangrijk zijn voor mijn huidige functie. Door deze opleiding heb ik zelfs besloten om de volgende stap in mijn carrière te zetten: gecertificeerd belastingadviseur!

Als ik één ding kan zeggen over deze opleiding: niet evident, maar echt de moeite waard!

Kimberley Cabo, Fiscaal Jurist bij MON3AAN
Afgestudeerd in juni 2021

Agron Shala

Agron Shala

Allereerst wil ik jullie bedanken voor de kwalitatief hoogstaande opleiding. Ik waardeer de inzet van de Fiscale Hogeschool en haar medewerkers.
Ik ben blij dat ik aan de Fiscale Hogeschool student mocht zijn. De titel van ‘alumnus’ draag ik met eer en respect.

 

Agron Shala
Fiscaal Accountant en Partner bij Plutus Accountants & Advisors
afgestudeerd juni 2021.

Stefanie Mommaerts

FHS is een referentie binnen de Belgische fiscale wereld. De school biedt een grondig en kwalitatief fundament in de vorming van fiscalisten. Dit zowel theoretisch als in de praktijk, maar ze wil haar studenten ook een kritische reflex bijbrengen. 

Het is een intensieve opleiding waarin je jezelf vastbijt en als het ware fiscaliteit gaat ademen, maar je krijgt er zo veel voor in de plaats. Deze studie opent deuren op professioneel gebied en in je eigen ontwikkeling. Dit doe je ook niet a Ileen: je zit samen met medestudenten, doorwinterde docenten en een ondersteunend topteam medewerkers van de FHS in een fiscaal bad. 

Er wordt rekening mee gehouden dat je naast een professioneel leven ook een priveleven hebt. Zo is afstandsonderwijs met lesopnames door de school mogelijk gemaakt, een absolute meerwaarde. 

Stefanie Mommaerts, Fiscalist bij Fiscadvies
Afgestudeerd in juni 2021

Kristof Boel

Kristof Boel

De docenten aan de Fiscale Hogeschool hebben een gevarieerde achtergrond. Sommigen hebben een sterke academische achtergrond, anderen komen dan weer uit de praktijk. Dit spectrum zorgt voor een kwalitatief hoogstaande opleiding die naast een grondige academische kennis van de fiscaliteit ook een zeer praktische kant ervan belichten.

Het is een intensieve twee jaar. De opleiding vereist een inspanning. Maar dankzij de ondersteuning van de docenten en de medewerkers wordt het menselijke aspect hiervan nooit uit het oog verloren. Ik zou het dan ook iederen die gedreven is door fiscaliteit aanraden. 

Kristof Boel, Attaché FOD Financiën
Afgestudeerd in juni 2020

Florence Nicodème

Dankzij jullie opleidingskans ben ik op een heel mooi werkaanbod kunnen ingaan!

Florence Nicodème, Intern Fiscaal Accountant
afgestudeerd in 2020

Kris Daels

Kris daels
Kris Daels

Een sterk, uniek én authentiek verhaal toch wel, de FHS …  En intensief ook! 
Op twee jaar tijd een stevige en uitgebreide theoretische én praktische basis verwerven in zowat alle domeinen van de fiscaliteit. 

Met de absolute meerwaarde dat de materie wordt aangereikt door gedreven docenten en specialisten uit het werkveld. 
Het inhoudelijk hoge niveau en de zeer praktische benadering van de leerstof maakt tevens dat de opgedane kennis onmiddellijk toepasbaar is in de praktijk.

Maar daarnaast heb ik ook de persoonlijke aanpak en het menselijk contact met de directie en vooral ook met de vaste medewerkers van de FHS heel erg weten te waarderen.

Kris Daels
Politieambtenaar & Juridisch adviseur
Afgestudeerd in 2018

Liesbeth Maerevoet

Liesbeth Maerevoet
Liesbeth Maerevoet

Ik was op zoek naar een fiscale opleiding die de volledige waaier aan fiscaliteit behandelde, vanaf de basis, diepgaand maar ook praktisch gedoceerd. De avondopleiding Fiscale Wetenschappen aan de FHS loste deze verwachtingen volledig in.
Dankzij de grondige kennis die ik gedurende deze 2 jaar heb opgedaan ben ik terug up-to-date en heeft mijn carrière een positieve wending genomen.
De docenten zijn zeer gedreven en steeds op de hoogte van de recente ontwikkelingen op fiscaal vlak. De medewerkers van het secretariaat zorgden bovendien voor een uitmuntende ondersteuning. Deze combinatie maakt van de Fiscale Hogeschool een unieke opleiding.


Liesbeth Maerevoet 
Cliëntenadviseur Konsilanto
Afgestudeerd als laureaat in juni 2018

Tim Verhulst

Tim Verhulst

Ik kijk alvast terug op een absoluut leerrijke periode in de Fiscale Hogeschool en ben absoluut blij dat ik de beslissing heb genomen om Fiscale Wetenschappen (avondonderwijs) te studeren.
Ik ondervind elke dag dat ik door de studie enkele belangrijke stappen heb gezet en besef nu nog meer dat de FHS borg staat voor een inhoudelijk zeer kwalitatieve opleiding, waar tevens rekening wordt gehouden met de menselijke kant die verbonden is aan het studeren in avondonderwijs.
 
Tim Verhulst
Afgestudeerd in 2017

 

Inez Segers

Ines Segers
Inez Segers

Mijn droom was een goede fiscalist te worden, met veel zorg naar mijn klanten toe. 
Mede door de Fiscale Hogeschool ben ik trots waar ik nu sta. 
Werkervaring is één ding, maar met een stevige basis aan fiscale kennis geraak je véél verder. Daarnaast blijft permanente opleiding ook van essentieel belang.
Ik vind het namelijk erg belangrijk om klanten de juiste en meest geoptimaliseerde informatie te bezorgen.
Ik ben heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om de avondopleiding ‘Fiscale wetenschappen’ te volgen en ben ook alle docenten erg dankbaar.

Inez Segers, Mede-vennoot BSM
Afgestudeerd in 2015