Aangifte personenbelasting aanslagjaar 2024 - ON DEMAND

Waarom kiezen voor ons "Aangifteseminarie personenbelasting Aj. 2024"?

 • De Fiscale Hogeschool staat 𝐠𝐚𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐀𝐰𝐚π₯𝐒𝐭𝐞𝐒𝐭, 𝐀𝐞𝐧𝐧𝐒𝐬 𝐞𝐧 𝐝𝐒𝐝𝐚𝐜𝐭𝐒𝐬𝐜𝐑𝐞 𝐯𝐚𝐚𝐫𝐝𝐒𝐠𝐑𝐞𝐝𝐞𝐧 en is gekend als organisator van kwaliteitsvolle en inhoudelijk correcte seminaries.
 • Het seminarie wordt gegeven door volgende topsprekers: Pieter Debbaut, Nathalie Nimmegeers en Maurice De Mey. Deze specialisten zijn actief in het werkveld en de academische wereld. Zij vullen elkaars visie aan.
 • U krijgt een volledig overzicht van de belangrijkste nieuwigheden die zich hebben voorgedaan tijdens het inkomstenjaar 2023; 
 • Het opnamebestand heeft gedetailleerde zoekfuncties, inhoudstafels, de mogelijkheid om notities te maken, ...
 • Topdocumentatie bestaande uit verschillende slidebundels en een documentatiebundel die een opsomming weergeeft van de gepubliceerde wetgeving, parlementaire vragen, circulaires, voorafgaande beslissingen, rechtspraak, CBN-adviezen en belangrijke relevante rechtsleer.
 • U krijgt de alom bekende β€œGrondige cursus personenbelasting Aj. 2024”
 • U krijgt gratis het boek  'Belastinggids - aanslagjaar 2024' (uitgeverij Pelckmans), met een winkelwaarde van 40 euro.
 • ITAA-accreditatie + de ITAA-attesten (CATEGORIE A) worden door FHS geΓΌpload. 

 

Locaties

Het aangifteseminarie vindt plaats op volgende data en locaties. U kan alle sessies ook realtime (live) bekijken: 

Het aangifteseminarie kan vanaf dinsdag 30 april 2024 on demand (achteraf) bekeken worden. 

 

Inhoud seminarie

In ons aangifteseminarie bieden we tijdens een halve dag (3u30) een overzicht van de belangrijkste wijzigingen die zich hebben voorgedaan tijdens het inkomstenjaar 2023. De aangifte in de personenbelasting staat hierbij centraal. Het practicum PB - Aj. 2024 wordt geΓ―ntegreerd in het aangifteseminarie zodat theorie en praktijk zich afwisselen.

De verschillende rubrieken van de aangifte worden achtereenvolgens besproken. De formele wijzigingen aan de aangifte worden telkens aangeduid. Maar daarnaast wordt bijzonder veel aandacht besteed aan de inhoudelijke wijzigingen die de personenbelasting heeft ondergaan en die van belang zijn om op een correcte wijze de aangifte in te vullen. 

De deelnemers krijgen uitvoerig informatie over de ontwikkelingen die zich tijdens het afgelopen jaar hebben voorgedaan in de wetgeving en rechtspraak, over nieuwe circulaires en over interessante standpunten die in de rechtsleer zijn verwoord. 

Op deze wijze is het aangifteseminarie een volledige update van de personenbelasting.  

De deelnemer krijgen de mogelijk om vragen te stellen.

Elke deelnemer aan dit seminarie ontvangt een (digitale) documentatiebundel waarin op een grondige wijze een overzicht gegeven wordt van de personenbelasting voor het aanslagjaar 2024. De syllabus bevat relevante verwijzingen naar wetgeving, rechtspraak, administratieve circulaires en rechtsleer. Daarenboven krijgen de deelnemers de alom bekende β€œGrondige cursus Aj. 2024”, hΓ©t naslagwerk over de personenbelasting (+- 1000 blz.). Daarenboven krijgt u ook slidebundels. 

Op verzoek van de deelnemers die real time of on demand inschrijven, kunnen de documentatiebundels worden toegestuurd.

Wie inschrijft voor P.B. aangifte ontvangt gratis de 'Belastinggids - aanslagjaar 2024' (uitgeverij Pelckmans) toegestuurd.

Zo hopen wij tegemoet te komen aan de vraag naar correcte en volledige informatie en documentatie om de aangifteperiode op een efficiΓ«nte manier aan te vatten en tot een goed einde te brengen. 

 

Hoofdredacteur Belastinggids, Tax adviseur Liantis, Prof. FHS
Gecertificeerd belastingadviseur, Prof. FHS
Senior Tax Manager BNP Paribas Fortis, Prof. FHS
Prijs:
€ 210

OPGELET! Voor abonnees bedraagt de deelnameprijs 150 euro. 

Voor de aangifteseminaries in de personen- en de vennootschapsbelasting geldt de volgende bijzondere regeling: als verschillende medewerkers van één en hetzelfde kantoor zich gelijktijdig inschrijven voor de aangifteseminaries personenbelasting en/of vennootschapsbelasting, bedraagt de deelnameprijs 210 euro voor de eerste inschrijving en slechts 180 euro voor de volgende inschrijving(en).

Het seminarie duurt 3,5 uur. 

Iedere deelnemer ontvangt na het beantwoorden van de aanwezigheidsvragen en de afsluitende toets, zowel bij een real time- als een on-demand-seminarie, een attest erkend door de volgende instituten:

 • het ITAA (categorie A);
 • het I.B.R.;
 • het BIV;
 • de Vlaamse Balies;
 • de Nationale Kamer van Notarissen. 
di 30/04/2024 - di 30/04/2030 | Heel de dag

On demand

Een on-demand-seminarie is een opname van een seminarie. De deelnemer kan deze opname bekijken op een door hem/haar zelfgekozen tijdstip. 

Aangifte PB